Hoi! Mijn naam is Bertina, ik ben 40 jaar en woon samen met mijn man Dirk en 3 zoons (Hendrik, Rienk en Melle) en hond Bindi in Sint Jabik.
In september vorig jaar heb ik Stichting NWC de Opstap opgericht met als doel een laagdrempelige voorziening voor inwoners te realiseren waar iedereen terecht kan voor een kopje koffie, een luisterend oor of een activiteit. Een plek waar je je talent ontdekt en ontwikkelt, je kennis kan overbrengen op anderen, terecht kan voor hulp, arbeidstraining én gezelligheid.
Dit idee is ontstaan tijdens mijn opleiding Social Work, waar ik een ‘fictieve’ sociale onderneming moest starten en waar ik op zoek moest naar waarom ik iets wilde doen. Mijn ‘waarom’ was dat ik het verschil wilde maken voor mensen die op een of andere manier het minder hebben getroffen en die wel hulp kunnen gebruiken. Voor mij is het namelijk belangrijk dat iedereen dezelfde kansen moet hebben en het gevoel moet krijgen dat hij/zij er bij hoort.
Ik ben dan ook super blij en trots dat wij in november vorig jaar het voormalige schoolgebouw in gebruik konden nemen om mijn droom te realiseren en er een samenwerking is ontstaan tussen gemeente Waadhoeke en Stichting Netwerkcentrum de Opstap. Maar denk ook aan een samenwerking met basisschool de Twiner, Huisartsenpraktijk Klatter, de Bieb NWF en de Skûle Welzijn.