Wie ben je?
Ik ben Bram, ik ben 19 jaar en woon in Leeuwarden samen met mijn beste vriendin. Hier volg ik ook de studie Social Work op het NHL Stenden. Ik zit nu in het tweede jaar en volg voor deze opleiding een stage bij NWC de Opstap!

Wat ga je hier de komende periode doen?
Ik ga de komende periode proberen zo veel mogelijk verschillende dingen te doen hier. Bij de Opstap is het elke dag anders, en dat maakt het juist zo leuk. Er valt bijna elke dag wel weer iets anders te leren. Zo heb ik bijvoorbeeld al leren breien van Roeli en Femmy. Dit soort kleine dingetjes maken het toch extra leuk hier en ik wil elke dag zo veel mogelijk dinge blijven leren van alle verschillende mensen die hier komen. En ik ga natuurlijk ook mijn best doen om alle mensen die hier komen goed te leren kennen!

Waar ben je goed in?
Ik ben goed in contact maken met nieuwe mensen. Ik vind het superleuk om nieuwe mensen te leren kennen en om te leren hoe ze in elkaar zitten. Genoeg mensen dus die ik hier kan leren kennen! Ook ben ik vind ik zelf best ambitieus en heb ik veel zin om nieuwe dingen te gaan leren hier. Of het nou gaat om nieuwe sociale vaardigheden leren, of de dierenhokken schoonmaken met Koos, ik vind het allemaal helemaal leuk!

Waar zie je kansen voor de Opstap?
Ik zie hele goeie kansen in het verbreden van de doelgroep van de Opstap. Op het moment zijn er vaak dezelfde mensen. Dat is natuurlijk vet gezellig, maar er zijn nog wel genoeg mogelijkheden om dit nog hele stukken uit te breiden. Bijvoorbeeld voor de doelgroep 15 – 21 is nog niet heel veel te doen. Dit lijkt me zeker een doelgroep waar ook plek voor moet zijn binnen de Opstap. Ook zie ik nog veel kansen voor het zichtbaarder maken van de Opstap. De Opstap is nu vooral bekend bij mensen uit Sint Jabik, maar het zou ook zeker moeten lukken om het wat bekender te maken in de omstreken.

Wat zijn je Hobby’s?
In mijn vrije tijd ga ik graag leuke dingen doen met mijn vrienden. Ik ben echt heel slecht in alleen zijn en wil dan ook altijd mensen om me heen hebben. Lekker de hele avond drankjes drinken op het terras is wat ik het allerliefste doe! Verder probeer ik wel eens om naar de sportschool te gaan maar meestal mislukt dit wel.