Als tweedejaars student Social Work aan het NHL Stenden in Leeuwarden kreeg ik de kans om gedurende het jaar ervaring op te doen binnen deze organisatie. Mijn focus zal liggen op het ondersteunen van vrijwilligersinitiatieven en het uitvoeren van onderzoek binnen de Opstap. Ik ben enthousiast om mijn kennis en vaardigheden in te zetten om bij te dragen aan de missie van deze organisatie en tegelijkertijd mijn eigen professionele ontwikkeling te bevorderen.

Als stagiaire bij Netwerkcentrum de Opstap wil ik graag verder ontdekken waar mijn krachten liggen. Wat ik al wel weet is dat ik goed ben in het aanmoedigen en ondersteunen van initiatieven van anderen. Daarnaast ben ik een echte ‘book smart’ en leergierig. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in nieuwe theorieën en ideeën. Ook ben ik goed met computers en heb ik een passie voor grafisch design. Wat ik het allerleukste vind is om out of the box oplossingen te bedenken. Ik kijk er dan ook naar uit om deze vaardigheden toe te passen tijdens mijn stageperiode bij Netwerkcentrum de Opstap.

Als stagiaire zie ik veel kansen voor de opstap. Eén van die kansen is het uitbreiden van de hoeveelheid activiteiten op basis van de vraag van de vrijwilligers. Door goed te luisteren naar hun behoeftes en ideeën, kunnen we het aanbod beter afstemmen op hun wensen en zo nog meer mensen bereiken. Ook zie ik kansen in het opstarten van muzikale initiatieven. Muziek brengt mensen samen en kan een krachtig middel zijn om sociale cohesie te bevorderen. Door bijvoorbeeld workshops of concerten te organiseren, kunnen we de betrokkenheid van onze vrijwilligers vergroten en tegelijkertijd een positieve impact hebben op de gemeenschap.

Naast mijn stage bij Netwerkcentrum de Opstap zijn mijn hobby’s erg belangrijk voor mij. Ik ben al 12 jaar bezig met muziek maken en speel voornamelijk gitaar in de genres jazz, soul, blues en pop. Daarnaast speel ik ook in mindere mate piano en bassgitaar. Ik houd me veel bezig met het componeren van muziek en met het opnemen, mixen en masteren daarvan. Het is voor mij een creatieve uitlaatklep waar ik veel plezier uit haal. Naast muziek ben ik ook graag bezig met het lezen over psychologie, filosofie, theologie en sociologie. Onlangs heb ik mijn interesse in fotografie ontdekt en ben ik druk bezig om dit verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat deze hobby’s mij helpen om als persoon te groeien en mezelf te ontwikkelen.