Waar betrokkenen van de Opstap ons al niet brengen…
Zaterdag 2 juli jl. werden we uitgenodigd door Stichting Burgerhart Amsterdam om een bezoek te brengen aan hun activiteitencentrum in Amsterdam-Oost. Het centrum richt zich op cultuur en maatschappij gerelateerde activiteiten en is net als NWC de Opstap op non-profit basis georganiseerd wordt uitgevoerd voor iedereen die er behoefte aan heeft. We werden hartelijk ontvangen en tijdens een uitgebreid heerlijk ontbijt werd er verteld over de missie en visie van de Stichting en kregen we een rondleiding door het monumentale pand.

De organisatoren brachten ons vervolgens bij Platform INS. Dit platform richt zich al ruim 30 jaar op ‘De kunst van het samenleven’. Gastheer Achmed vertelde enthousiast over het ontstaan van INS en over het doel om de verdeeldheid in de samenleving tegen te gaan en de krachten te bundelen met iedereen die ook hieraan willen bijdragen. Dit doen ze door actief bezig te zijn met ontmoeting, diepgang en samenwerking. Prachtig!

Hierna kwamen we via een toeristische route door het centrum van Amsterdam bij het Metis Montessori Lyceum wat gevestigd is in een prachtig historisch pand met één van de oudste bomen van Amsterdam. Directeur Hüseyin Asma leidde ons door de school en vertelde over hun kernwaarden; vertrouwen, Ondernemend, Betrokkenheid, Respect en Veiligheid. We waren onder de indruk van wat de school hun leerlingen biedt!

Na alle informatie was het tijd voor ontspanning en maakten we een tocht door Amsterdam via een rondvaartboot waarna we de dag afsloten met een heerlijke pizza!

Deze dag was een hele belevenis voor diegenen die mee waren en zijn we mooie herinneringen en ervaring rijker!